sâmbătă, 21 februarie 2009

Ungurii vor separatism teritorial...


Am vazut acum cateva zile pe la TV, un reportaj care mi-a atras atentia. Primarul din Sfantu Gheorghe, Árpád András Antal, a declarat ca nu se va lasa pana cand Tinutul Secuiesc nu va fi stat autonom.M-a indignat foarte mult declaratia acestui cetatean de doua parale, eu vad acest lucru ca pe o ofensa la adresa tuturor romanilor. Nu este primul individ de alt neam care spune acest lucru si nu imi pot explica de ce isi doresc atat de mult autonomie.Se pare ca nu le este deajuns ca stau intr-o alta tara, convetuiesc cu alt popor caruia i-a facut numai rau ,ca au drepturi depline, reprezentanti in Parlament si Guvern si alte posibilitati la care minoritatile din alte tari doar viseaza. Ei vor ca acest Tinut Secuiesc sa aiba granite care sa delimiteze teritoriul sau, Guvern ,Parlament si presedinte propriu , insa acest lucru este imposibil de realizat conform Constitutiei si nici o institutie europeana sau de orice fel nu poate interveni pentru a schimba situatia.Pentru ei independenta Kosovo constituie un precedent, dar ar fi mai bine pentru ei sa nu se intample evenimente asemanatoare acelora din fosta provincie sarbeasca.
Ceea ce fac maghiarii din Ardeal care cer independenta este o propaganda rasista indreptata impotriva tuturor romanilor.
Daca vor continua in maniera asta probabil se va ajunge la lupte de strada si varsare de sange.Ar fi mai bine sa nu testeze pe pielea lor forta si spiritul de lupta al poporului roman, care din toate timpurile a aparat pamanturile,limba, cultura,Biserica si traditiile stravechi.
Nu plecam de aici pana cand istoria nu isi va scrie ultima sa pagina!
(am reusit cu greu sa imi stapanesc injuraturile si cuvintele obscene:-s )



4 comentarii:

  1. sunt ca paduchii sau raia ...greu scapi de ei :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. da e clar...asta se poate intampla numai in Romania...imi imaginez daca ar veni la noi in moldova sa ceara autonomie ce ar iesi=)))...chiar daca este multa ura intre noi si ei...trebuie sa precizez ca o parte din orasele din transilvania nu s-ar fi dezovoltat fara ei sau chiar nu ar fi existat...oricum multa_|_ la unguri:))

    RăspundețiȘtergere
  3. S-a şi ajuns la lupte de stradă şi vărsare de sânge prin Sf.Gheorghe parcă, iar asta mai mult din partea ungurilor şi nu a românilor. Da' care spirit de luptă al poporului român?.. Hai să fim realişti, asta a fost demult tare.. acu' românu trăieşte numai pentru el, fară a-l interesa de ceilalţi. Iar cu autonomia.. teoretic e imposibil dar practic nu se ştie niciodată..România e mereu "surprinzătoare".

    RăspundețiȘtergere